İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü kuruldu

Sağlık ve mühendislik gibi farklı disiplinlerdeki araştırmacıların aynı çatı altında ortak projelerde bir araya getirilmesi ve bilim dünyasında uluslararası düzeyde rekabet gücü oluşturulması amacıyla projelendirilen Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Medipol Üniversitesi’nde kuruldu.

T.C. KALKINMA BAKANLIĞI tarafından desteklenen İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER), Tıbbi Araştırma Merkezi (MEDİTAM), Kanser Araştırmaları Merkezi, Biyomühendislik ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi ve İlaç Geliştirme Merkezi’ni bünyesinde barındırıyor. Bu kapsamda nitelikli bilim insanları için önemli bir istihdam alanı oluşturan Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde, laboratuvar altyapısının lisansüstü öğrenci projelerinde kullanılmasıyla da yeni araştırmacıların yetiştirilmesine imkan tanınıyor. Enstitü kapsamında yapılacak çalışmalarla, Türkiye’nin uluslararası bilimsel ve teknolojik rekabette güçlendirilmesi, yerli teknolojilerin geliştirilmesi ve transferinin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.